Skip to main content
Noticias València

DECLARACIÓ DE DÉNIA

By 12/12/2019diciembre 10th, 2020No Comments

DECLARACIÓ DE DÉNIA

LÍNIES DE REIVINDICACIONS COMUNES A TRASLLADAR AL GOVERN

I Jornada Col·lectius per la Defensa de la Sanitat Pública del País Valencià
La Xara, 26 octubre 2019

Recuperar la gestió de la sanitat i els drets ciutadans suposa tornar a posar lo públic en primer pla com a garantia de la solidaritat i la justícia social que ha de presidir una societat compromesa amb el bé comú i la lluita contra les desigualtats.

Impulsar en el debat social la importància del que és públic, i en concret de la Sanitat Pública, com a eina i garantia de cohesió social i d’equitat serà un objectiu primordial dels nostres col·lectius a què ens comprometem públicament.

Com a mostra d’això hem acordat recollir els següents punts com a expressió de la voluntat unitària d’aquesta trobada:

 • L’ Atenció Primària com a centre del sistema públic de salut amb finançament adequat aconseguint com a mínim un 20% del pressupost i augmentar la seua capacitat resolutiva.
 • Desplegar mesures eficaces i contrastades per a la reducció de les llistes d’espera , que són font d’inequitat sobretot per als més desfavorits.
 • La denúncia per part del Govern de l’ infrafinançament del País Valencià i la realització d’una Auditoria Ciutadana del Deute.
 • Fer efectiva la Participació Ciuta dana a partir dels Consells de Salut Bàsics , incloent la seua formació en els acords de gestió de 2020.
 • Revertir les privatitzacions, concessions i externalitzacions: Complir amb el compromís de la reversió immediata del Departament de Dénia per incompli ment de contracte, així com la recuperació al sistema públic de l’Hospital de Torrevella acabada la concessió, i la dels serveis com ressonàncies magnètiques.
 • Augmentar els pressupostos de la sanitat pública al 7,5% del PIB.
 • Desplegament de Polítiques de Salut en totes les polítiques per a disminuir desigualtats.
 • Derogació de la Llei 15/97.
 • Seguir millorant la transparència : desagregar les dades en salut i serveis de salut per
  departaments.

Els col·lectius i organitzacions signants d’aquest document considerem que per aconseguir els objectius assenyalats és imprescindible una mobilització important i perseverant de la ciutadania, pel que animem a totes les persones que llegeixen el present manifest que s’uneixen a tots els actes que es convoquen en defe nsa de la sanitat pública.

ACDESA

SVMFiC

AVUSAN

Marea Blanca País Valencià Comarques del Sud

Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Ribera

Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Marina Alta

Plataforma en defensa de la sanitat públicade Baix Vinalopó