Skip to main content
Comunicados València

Derecho a la Salud para todas las personas

By 18/07/2012No Comments

Rechazo al  Real Decreto-ley 16/2012, de 20 de abril.

La Plataforma para la Defensa y Mejora de la Sanidad Pública Valenciana en la que se integran asociaciones de usuarios, asociaciones profesionales, sindicatos, grupos políticos, vecinos, etc.

DECLARAN:
El govern, amb el RDL 16/2012, ha fet desaparèixer l’atenció universal i gratuïta.
Amb aquest RDL el govern impedeix o dificulta l’atenció primària a molts grups de persones. És un atac a la part de la població més vulnerable, és un atac a l’ètica de qualsevol professional de la salut.
Aquest impediment a l’atenció -més o menys ampli segú qui parla- és només la punta de l’iceberg d’una destrucció planificada i privatització del sistema sanitari públic iniciat abans de la crisi amb el decret 15/97. És només la punta de l’iceberg. El fonamental és trencar una atenció universal i gratuïta financiada pels impostos. El seu objectiu fonamental és impedir l’accès a l’atenció sanitària i donar el servei de salut a les empreses d’asegurances privades.
Privatitzacions, copagaments, exclusions de l’atenció i retallades de personal i de prestacions és el ventall de mesures destinades a avançar la mort dels més vulnerables i rescatar els rics de la banca. Pagar un deute privat que els governs han fet públic significa fer privat aquells
serveis de salut que han de ser públics per a poder cobrir les necessitats de la gent.
Pagar un deute il·legítim ens enfonsa en l’atur i en la pèrdua d’unes condicions dignes de treball, d’estudi i de vida, factors tots que influeixen sobre la pèrdua de la salut i l’augment de la mortalitat.
Des de la Plataforma volem dir que hem d’anar endavant contra aquest govern, contra el robatori d’allò que és de tothom, del 99%, per a donar-s’ho als més rics, a l’1%. No a les exclusions de l’atenció, no les retallades, no al pagament d’un deute il·legítim. Calen més inversions en la sanitat, cal contractar més profesionals i no tancar centres. Cal una sanitat 100% pública. Cal desobeïr les normes injustes.