Skip to main content
ActualitatCastellóComunicats CastellóComunicats ValènciaValència

Vacunes per a tots. Que ningú es lucre amb la Pandèmia

By 11/02/2021No Comments

Davant la greu crisi de salut provocada per la pandèmia COVID-19 considerem necessari que les vacunes, un producte estratègic en la lluita contra la malaltia, arriben a tota la població , amb la major rapidesa, amb la màxima equitat, i de la manera més segura.

Estem veient retards en la distribució de vacunes, incompliments d’acords en distribució a Europa i acaparament de l’oferta pels països d’alts ingressos.

L’OMS i nombroses organitzacions han alertat que de mantindre’s la situació actual gran part de la població mundial, no tindrà accés a les vacunes durant 2021 i potser tampoc 2022.

L’accés a les vacunes amb equitat es reclama per raons d’ètica i justícia , però també per raons de salut pública. Perquè ningú estarà segur si les vacunes no arriba en temps a tots els racons del planeta.

Sud-àfrica, l’Índia i més de 100 paisos han sol·licitat a l’Organització Mundial del Comerç que s’allibere de les patents les vacunes mentre dure la pandèmia.

La majoria dels països amb alts ingressos USA i la Unió Europea continuen bloquejant la proposta actuant més com a representants dels lobbies farmacèutics que com a administracions responsables i defensores del dret a la salut .

Per al ràpid desenvolupament de les vacunes ha sigut vital les quantioses ajudes públiques.

Les grans corporacions farmacèutiques, convertides en un dels més potents grup de pressió, estan condicionant les polítiques de salut dels governs, posant els seus interessos econòmics per damunt del benestar i la salut de la població.

Les empreses farmacèutiques, tenen enormes guanys: més d’un 40% sobre vendes. Aqueix excés de benefici es dedica en bona part a màrqueting, a propaganda, i a pressió sobre polítics, metges, associacions de pacients i opinió pública, a més d’augmentar la remuneració milionària dels alts executius.

Des de la plataforma en defensa de la sanitat pública del PV que recolzem en el seu moment la ILP de medicaments a preus just, considerem imprescindible que les vacunes i resta de productes sanitaris ( proves diagnòstiques, medicaments, tecnologia) puguen arribar, durant l’emergència sanitària, a totes les persones i a totes parts.

Considerem les vacunes com un bé comú que han de ser accessibles a tota la població, havent de prevaldre el dret a la salut sobre el lucre de la indústria farmacèutica.

La plataforma en defensa de la Sanitat dona suport a la campanya europea al costat d’associacions, plataformes i ONG que treballen i lluitant per a aconseguir vacunes per a tots. Ara és el moment de véncer al virus de la desigualtat i controlar el de la pandèmia.

Com assenyala la campanya europea el COVID-19 es propaga com la pólvora. Les solucions han de viatjar encara més ràpid. Ningú està fora de perill fins que tots tinguen accés a tractaments i vacunes segurs i eficaces.

Tots tenim dret a una cura. Hem d’aconseguir fer de les vacunes i tractaments antipandèmics un bé públic mundial, de lliure accés per a tots.
Per a fer realitat la #*vacunasparatodos és imprescindible suprimir els monopolis de les patents.

La Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública del País *Valencià, conscient de la importància i la urgència del tema anima les *velencianas i valencians a recolzar en aquesta campanya per a obtindre 1 milió de signatures a nivell europeu que aconseguisca véncer la publicitat de la *Big *pharma i el privilegis que concedeixen les autoritats a aquestes grans corporacions per a lucrar-se amb la pandèmia.

Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública del País *Valencià.

Campanya europea: https://noprofitonpandemic.eu/es/

Campanya mèdics sense frontera: https://www.msf.es/firma-patente-vacuna-covid

I si vols participar de manera activa en la campanya, escriu-nos al correu: acdesa@acdesa.com